Aktywację użytkowników dokonuje tylko Admin po informacji na Discordzie Uwaga !!! Google / Gmail blokuje korespondencję z forum Archiwum forum PolishSeamen - tylko do odczytu Zapraszamy na serwer głosowy DISCORD |
NewUIs_TDC_7_4_2_ByTheDarkWraith
Moderator: PL_Andrev
-
NewUIs_TDC_7_4_2_ByTheDarkWraith
Cześć wszystkim !
Nie moge zidentyfikować żadnego statku po aktywacji tego moda to jest komputer tdc jaki jest przed instalacją moda oficer który to robił teraz nie może zablokować celu żeby go zidentyfikować.
Prosze dajcie znać co robie nie tak.
Nie moge zidentyfikować żadnego statku po aktywacji tego moda to jest komputer tdc jaki jest przed instalacją moda oficer który to robił teraz nie może zablokować celu żeby go zidentyfikować.
Prosze dajcie znać co robie nie tak.
- PL_Cmd_Jacek
- Administrator
Re: NewUIs_TDC_7_4_2_ByTheDarkWraith
Dawno w SH5 nie grałem. Ale o ile sobie dobrze przypominam, to ten mod zwiększa realizm - co oznacza że to Ty sam powinieneś zidentyfikować cel, a następnie zebrać dane do ataku.
"Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać. Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany ? Ściana i tak zawsze swoje wie" (by Indios Bravos)
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany ? Ściana i tak zawsze swoje wie" (by Indios Bravos)
-
A jaki klawisz na klawiaturze otwiera książkę rozpoznawczą tzn jak zidentyfikować cel samemu?. Jak zebrać dane skoro tdc jest nie aktywny. Mam na myśli tego oficera co zbiera dane do atkau.
-
Ok znalazłem książke ale jak wprowadzić z niej dane do ataku?. Jest tam "send mast to tdc" czy coś takiego. Nie ma okienka w książce gdzie się zaznacza wybór danego statku.
- PL_Cmd_Jacek
- Administrator
Ważna jest wysokość masztu, gdyż dzięki temu na peryskopie ocenisz odległość do celu. Prędkość wyznaczysz porzez określanie odległości po pewnym czasie, lub stosując metodę obserwacji celu. A AOB no to już chyba prosto
"Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać. Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
-
Ok dzięki za pomoc jakoś metodą prób i będów dojde do tego mam pytanie czy po instalacji tego moda mieliście też tak że po aktywacji go inny mod typu "No Surface Hydrophone v2" przestał działać czy hydro powinno działać kiedy okręt jest wynurzony?.