Aktywację użytkowników dokonuje tylko Admin
po informacji na Discordzie
Uwaga !!! Google / Gmail blokuje korespondencję z forum

Archiwum forum PolishSeamen - tylko do odczytu

Zapraszamy na serwer głosowy

DISCORD

War Thunder: Warplanes

Dział rozmów o grze Warthunder

Moderatorzy: PL_CMDR Blue R, PL_Andrev

Awatar użytkownika
PL_Qbik

Re: War Thunder: Warplanes

Post autor: PL_Qbik » 22 maja 2024, 22:10

Zapraszam do obejrzenia mniej dynamicznego, wręcz nudnego :) filmu

NUDNEGO!!!
Ha - ha - ha.
Dzięki, Mirko!
:jupi
Kilo wody pod stopą!
Obrazek

Awatar użytkownika
PL_Mirko

Post autor: PL_Mirko » 18 wrz 2024, 22:50

Tym razem inne klimaty, inne krajobrazy... Mapa Afganistan nie należy do moich ulubionych. Maszyna - US Ki-61-1, którą ostatnio "nadużywam" - tak. :)
Start z bazy na wys. 3900 m. - kiedy ja "wirtualny pilot niskich lotów" byłem tak wysoko? Nie pamiętam.

Krajobraz jakże inny, wręcz ponury...
Ponury-1.jpg
Kilka minut później, kilkaset metrów powyżej widzę samolocik. Widać też mnie zauważył, nurkuje...
I-2.jpg
Mijamy się blisko - teraz już pewne - to jest gracz drużyny przeciwnej...
I-3.jpg
"Wyrywa" w górę, typowy "energy fighter" - zna możliwości "maszyny"...
I-4.jpg
Staram się podążać za nim i trafiam w przelocie..
I-5.jpg
Zakręcił niemiłosiernie, idzie w dół, stara się mnie zgubić. Efekt przeciążenia, niewiele widzę, ale chyba "zgubił" klapy...
I-7.jpg
10 sekund póżniej koniec walki.
I-8.jpg
Takie wysokości to nie dla mnie, schodzę niżej w dolinę w kierunku Bagram. Na mapie zaznaczono bitwę naziemek - możliwość spotkania przeciników, zaliczenia fraga lub...
A jak ktoś szuka guza, to go znajdzie... Uprzedzając fakty - ale nie tym razem...
W pobliżu bitwy naziemek zauważam trzy kręcące się maszyny - tradycyjnie kilkaset metrów wyżej.
3x.jpg
Moja "Kijanka" dostaje po garach. Wspinam się aby pomóc koledze z team'u... Wybieram dwójkę z prawej - kolega w Typhoon'ie "ma ciepło"...
Typoon.jpg
Trafiam w przelocie atakującego...
Hit.jpg
Przeciwnik nie reaguje, dalej dla niego priorytetem jest zdobycie fraga. Kilka serii i to ja mam fraga.
I w tym momencie "ten trzeci" nurkuje z góry, atakuje kolegę w Typhoon'ie - kolejny pretendent...
Jak-9.jpg
Robi świece, żeby ponownie zaatakować wykorzystując przewagę wysokości. Ja też w Ki-61 potrafię zrobić świecę...
Re-2002-0.jpg
Efekt końcowy - dublet...
Re-2002.jpg
Miło jest pomóc koledze, chociaż nie podziękował. Kilka minut później wszyscy przeciwnicy wyszli z bitwy. Dlaczego?
Krótka bitwa ale najważniejsze to jednak zwycięstwo drużyny.

Dziękuje, że przeczytałeś do końca mój post :bye
Dziś nasz dzień lakierowany Internetem, w telefonie tak jak w gnieździe siedzi mózg,
Całe szczęście, że Bóg stworzył był kobietę... Głupie jest życie ale kocham je... (Andrzej Janeczko)

Awatar użytkownika
PL_Qbik

Post autor: PL_Qbik » 19 wrz 2024, 19:47

Dzięki, Mirko!
Jak zwykle - emocjonujące.
I - jak zwykle: Proszę częściej!
:yes :ok: :bokser:
Kilo wody pod stopą!
Obrazek

Awatar użytkownika
PL_Mirko

Post autor: PL_Mirko » 23 wrz 2024, 20:42

Film z najbardziej emocjonującej bitwy w tym miesiącu - mapa "Ruhr". Gracze obydwu drużyn bardzo aktywni, dużo pojedynków powietrznych na niskiej wysokości.
Brak spektakularnych, długich pojedynków, a po prostu typowa strzelanka - zaskoczyć przeciwnika, oddać celną serię i odskoczyć.
Większość serii wchodziła, aż miło - nawet z takiej odległości jak w 1:35 min.
A wynik jak dla mnie zacny - 14 fragów, 9 naziemek zniszczonych, 5 asyst. Plus nagrody: "Thunderer" i "Hero of the Sky".
In minus - 5 KIA.
Hero 14.jpg
Mój ostatni frag...
Ki-43-2.jpg
Po powrocie na lotnisko zmiana taktyki - bombienie naziemek. Najpierw A-36 i pech - rozbicie o wieżę Sd.Kfz. Kończyłem w A-20G - 4 bombki 500 lb w celu.

Często słyszałem pytanie na czacie gry "dlaczego tak nisko, dlaczego nie climbuję". Żartem odpowiadałem "Bo mam lęk wysokości"...
Odpowiedź na to pytanie uzyskasz po obejrzeniu tego filmu.
W filmie pokazanych jest 11 moich fragów z 14 tej bitwy, więc film dość długi - 13:32 min.

Zapraszam do obejrzenia dynamicznego filmu (HD 1080, 60 fps) - "War Thunder SB Air EC Gameplay - US Ki-61-I in action#3".

youtu.be/x5ip5IuFIa8
Dziś nasz dzień lakierowany Internetem, w telefonie tak jak w gnieździe siedzi mózg,
Całe szczęście, że Bóg stworzył był kobietę... Głupie jest życie ale kocham je... (Andrzej Janeczko)

Awatar użytkownika
PL_Cmd_Jacek
Administrator

Post autor: PL_Cmd_Jacek » 23 wrz 2024, 21:48

Super się to ogląda :zastrzele:
"Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać. Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany ? Ściana i tak zawsze swoje wie" (by Indios Bravos)

Obrazek

Awatar użytkownika
PL_Qbik

Post autor: PL_Qbik » 26 wrz 2024, 19:59

Gratulacje, Mirko!
Świetna bitwa i świetny film. No... może ciut za krótki.
:yes :lol
Szkoda, że nie zamieściłeś tych pięciu akcji, gdy Ty zostałeś zestrzelony. To też (chyba) byłoby pouczające.
:eek

I tradycyjnie - Prosimy o JESZCZE!!!
:ok:
Kilo wody pod stopą!
Obrazek

Awatar użytkownika
PL_Mirko

Post autor: PL_Mirko » 27 wrz 2024, 21:04

Za krótki? Jest to jeden z najdłuższych moich filmów z WT. Jego przesyłanie na YT trwało łącznie kilkanaście godzin.
I nie jest to wyłącznie wina mojego słabego łącza. Wieczorem gdy byłem aktywny na PC w ciągu 3 godz. został przesłane 35% filmu.
Przez noc (ok. 8 godz.) dobiło ledwo do 65%. Nie mam konta premium, może to jest przyczyna?

A jeszcze kolejne klatki z moich zestrzeleń - kolejne kilka minut i kilka godzin przesyłania.

Chętnie naciskam przycisk, który jest przypisany do akcji ShadowPlay "Zapisuj ostatnie nagrane 5. min.", po udanej akcji. Kiedy zaliczam glebę, pierwszą myśl - jak najszybciej wystartować. Koledzy z team'u walczą często z przeważającym ilościowo przeciwnikiem. Zrozumiałe jest, że priorytetem jest jak najszybciej pomóc im.

Zostaję zestrzelony tak jak inni gracze SB Air WT - zwykle nagle i z zaskoczenia. Patrz film - moje fragi...
Z tej bitwy nagrało się jedno z moich KIA.

Kocioł przede mną...
KIA-0.jpg
Idę za jednym z przeciwników, ale tym razem to nie mój frag...
KIA-2.jpg
Schodzę niżej, koledzy w pobliżu, chwila dekoncentracji i widzę pociski smugowe z góry, jedno udzerzenie...
KIA-4.jpg
Zamiast skupić się na unikach, sprawdzam kogo mam na 6-tej. I widzę uderzenia w końcówkę prawego skrzydła i statecznik.
KIA-5.jpg
Wpadam w korek i tak kończę...
KIA-6.jpg

Awatar użytkownika
PL_Qbik

Post autor: PL_Qbik » 29 wrz 2024, 15:30

Napisałem, że "za krótki" - nieco żartobliwie - w sensie, że za krótki dla mnie.
Film był faktycznie wypasiony i tak dobry, ze chciałoby się jeszcze raz tyle.
Dzięki, Mirko!.
:piwko:
Kilo wody pod stopą!
Obrazek

ODPOWIEDZ