PL_CMDR Blue R pisze: ↑01 gru 2024, 0:20
Ten fragment w zwolnionym tempie jest piękny.
Po prostu przepiękny. Trzeci raz go oglądam i wspaniale to wyszło
Przyszedł mi taki pomysł, w narzędziach Shotcut'a jest funkcja i postanowiłem sprawdzić taką możliwość.
I rzeczywiście wyszło to po prostu pięknie. Też mi się podoba
@PL_Qbik - odpowiedzi na pytania techniczne (meritum):
Ad 2. Spieszę uspokoić - na starość uszy nie odmawiają Ci posłuszeństwa. Przynajmniej na razie
Dobrze słyszałeś - tak w WT brzmią jap. 2 kaemy kal. 7,7 mm czyli tzw. "cienkie". Z "grubych" czyli z 2-ch działek kal. 20 mm wystrzelałem się wcześniej.
Najlepiej słychać tę różnicę w 2:06 min. filmu - u góry po lewej są podpowiedzi (wszak WT SB to nie symulator): MG 1158, CNN 2. Oddaję krótką serię - ostatnie
2 szt. pocisków 20 mm i ponad setka "cienkich".
2:07 - MG 1032, CNN 0 (podświetlone na czerwono), a na dole dodatkowo info "Cannons are out of ammo" i krótką chwilę słychać tylko "siódemki".
Ad 3. Potwierdzam Francuz utopił się. Czy z rozpaczy? Może, ale teraz będzie trudno uzyskać od niego odpowiedź na Twoje pytanie
Został trafiony przeze mnie prawdopodobnie w "zadek" z "cienkich". Napis "Hit", (3:07), rozbłysk na stateczniku pionowym i dwa obłoczki dymu.
3:09 widoczne fruwające jakieś strzępy. Prawdopodobnie uszkodzony element spowodował, że po ślizgu na lewe skrzydło nie był w stanie skontrować nad wodą.
Poza tym, jak pisałem w poprzednim poście, to jest tylko fragment walki, tylko ostatnie 20 sek. Wcześniej mogłem go trafić, nie pamiętam sytuacji.
Ad 5. Od wielu lat używam amunicji typu "Stealth" tam gdzie jest możliwe. Wstyd byłoby używać amunicje smugową po tak długim graniu w SB Air WT
Przy takim doświadczeniu w grze, mam opanowaną umiejętność strzelania deflekcyjnego (z wyprzedzeniem, nie tam gdzie jest cel, a gdzie dopiero będzie).
Przeciwnik dowiaduje się z opóźnieniem o mojej obecności na jego 6-tej. Dopiero gdy zostaje trafiony.
Gdy zbliżam się niziutko, cichutko do miejsca walki, "kotła" (z eng. "furbal"), kolor pocisków smugowych pozwala mi wstępnie określić kto wróg a kto przyjaciel.
Pomaga to w zaplanowaniu taktyki ataku, kogo bronić a kogo "zgładzić".
Mirko!
Are You talking to me?! Are You sure?! Are You talking to ME?!!!
Że "krótszy film to też plus"?!!! Że "stracę TYLKO 5 minut"?!!! Że "GDYBYM się skusił i obejrzał go"?!!!
Jak mogłeś tak okrutnie spostponować swego fana?!
Oj tam, oj tam... Zaraz "spostponować" ... Dobrze wiesz, że to była taka moja mała prowokacja.
Na wszelki wypadek, w ramach przeprosin składam obietnicę, że będzie ciąg dalszy... W takich klimatach a propos pocisków smugowych.
Dziś nasz dzień lakierowany Internetem, w telefonie tak jak w gnieździe siedzi mózg,
Całe szczęście, że Bóg stworzył był kobietę... Głupie jest życie ale kocham je... (Andrzej Janeczko)