Pierwsza próba:Wyląduj na lotniskowcu TYM samolotem (Fury Mk I) i prześlij screena. A! I zanotuj sobie przy której próbie lądowanie Ci się udało...
Aktywację użytkowników dokonuje tylko Admin po informacji na Discordzie Uwaga !!! Google / Gmail blokuje korespondencję z forum Archiwum forum PolishSeamen - tylko do odczytu Zapraszamy na serwer głosowy DISCORD |
Ciekawe zdjęcia i filmy z WT
Moderatorzy: PL_CMDR Blue R, PL_Andrev
- PL_CMDR Blue R
Re: Ciekawe zdjęcia i filmy z WT
Mirko, a mnie chodzi, że wylądował samolotem, co wymaga pasa do lądowania podobnego jak lotniskowiec. W bitwach morskich pas startowy na lądzie potrafi być dość krótkiej długości (i ląduj tam bombowcem)...
Czasami brak taktyki, to jedyna możliwa taktyka....
PL_CMDR Blue R (Finek)
PL_CMDR Blue R (Finek)
Dzięki, Mirko!
Rzeczywiście - nie było łatwo.

No cóż... Nie każdy jest Finkiem.

Rzeczywiście - nie było łatwo.

No cóż... Nie każdy jest Finkiem.

Kilo wody pod stopą!

Ergo: "Phi! No i co to w ogóle za wyczyn!?"PL_CMDR Blue R pisze: ↑10 lut 2021, 16:57Ps. Nie chciałbym psuć radości, ale czy taki samolot nie miał krótkiego lądowania? Pierwszowojenne to lądowały nawet na wieżach pancerników...

Starzy górale powiadają, że prawda w zdaniu zaczyna się dopiero PO "ale"...
Kilo wody pod stopą!

@ PL_CMDR Blue R
P.S.: Umknął mi jeden szczegół. Z Twoich screenów wynika, że lądowałeś na lotniskowcu płynącym. Ja wylądowałem na STOJĄCYM na kotwicy (jest w tej grupie okrętów tuż przy brzegu, trochę w prawo od lotniska, z którego się startuje).
Czy również na stojącym lotniskowcu potrafisz wylądować za pierwszym razem?
Ciekawość...

P.S.: Umknął mi jeden szczegół. Z Twoich screenów wynika, że lądowałeś na lotniskowcu płynącym. Ja wylądowałem na STOJĄCYM na kotwicy (jest w tej grupie okrętów tuż przy brzegu, trochę w prawo od lotniska, z którego się startuje).
Czy również na stojącym lotniskowcu potrafisz wylądować za pierwszym razem?
Ciekawość...

Kilo wody pod stopą!

- PL_CMDR Blue R
A to bardzo ważny szczegół ci umknął... No to mów od razu, że na stojącym, to się zgodzę, że to trudne. Bo tu gadanie o koledze z polszy, co ląduje różnymi maszynami, a on też na płynących. No, na stojącym to inna para kaloszy. Tak samo ten gość od lądowania na wieży, to na stojącym by nawet nie próbował.
Bo wtedy trzeba hamować także i działkami i najlepiej szybować na granicy przeciągnięcia.
Tam też próbowałem potem, i tylko raz, ale wywracając się za ostrym hamowaniem, wylądowałem, ale źle trafiłem w pokład. Ale tu raczej zgodzę się, że takie lądowanie to będzie już sztuka.
Bo wtedy trzeba hamować także i działkami i najlepiej szybować na granicy przeciągnięcia.
Tam też próbowałem potem, i tylko raz, ale wywracając się za ostrym hamowaniem, wylądowałem, ale źle trafiłem w pokład. Ale tu raczej zgodzę się, że takie lądowanie to będzie już sztuka.
PL_CMDR Blue R (Finek)
PL_CMDR Blue R (Finek)
Tu był offtopic. Został wydzielony do:
Wydzielony temat
===============================
Ale się zrobić BIG, SUPER Offropic!
Proponuje "wykroić" dyskusję z tematu! Tak będzie najlepiej!
BTW. Na 1 i 2 obrazku Qbik'a (przód i tył samolocika) nie widać kilwater'a. Mogłeś Finek sam zauważyć ten "szczegół"
Wydzielony temat
Ale się zrobić BIG, SUPER Offropic!
Proponuje "wykroić" dyskusję z tematu! Tak będzie najlepiej!
BTW. Na 1 i 2 obrazku Qbik'a (przód i tył samolocika) nie widać kilwater'a. Mogłeś Finek sam zauważyć ten "szczegół"

Dziś nasz dzień lakierowany Internetem, w telefonie tak jak w gnieździe siedzi mózg,
Całe szczęście, że Bóg stworzył był kobietę... Głupie jest życie ale kocham je... (Andrzej Janeczko)
Całe szczęście, że Bóg stworzył był kobietę... Głupie jest życie ale kocham je... (Andrzej Janeczko)
Wrażenia z batalii - podsumowanie moich ostatnich kilku minut (już jako obserwator).
Coś pięknego - lubię patrzeć co piloci wyprawiają w powietrzu (i to nie tylko moja opinia)
Akurat pod tym względem to Gaijiny odwaliły kawał świetnej roboty.
Coś pięknego - lubię patrzeć co piloci wyprawiają w powietrzu (i to nie tylko moja opinia)
Akurat pod tym względem to Gaijiny odwaliły kawał świetnej roboty.
Znam wszystkie możliwe pytania i wszystkie odpowiedzi.
I jeśli mimo to je zadaję, to dlatego, że jest to - niestety - mój obowiązek.
- PL_CMDR Blue R
Też o tym dziś pomyślałem, jak Andrew zaczął wrzucać swoje. Ale byłeś szybszy w proponowaniu.
PL_Mirko pisze: ↑14 lut 2021, 0:40BTW. Na 1 i 2 obrazku Qbik'a (przód i tył samolocika) nie widać kilwater'a. Mogłeś Finek sam zauważyć ten "szczegół"
Mogłem, ale nie zwróciłem na niego uwagi. I dlatego, gdy Qbik zwrócił wreszcie uwagę, spojrzałem i wtedy potwierdziłem, że takie coś to rzeczywiście wyczyn.
A co do samolotowo-czołgowych bitew, to tu trzeba pochwalić. Wygląda to fajnie.
PL_CMDR Blue R (Finek)
PL_CMDR Blue R (Finek)
PL_Mirko pisze: ↑14 lut 2021, 0:40Tu był offtopic. Został wydzielony do:
Wydzielony temat
Mirko - DZIĘKI!
Zrobiłeś dokładnie to, co zrobić należało.

Kilo wody pod stopą!

- PL_CMDR Blue R
Ale ja to nie Mirko...
(musiałem)
Edytowanie postu Mirko by Finek (Mirko nie ma uprawnień, ale jakby miał pewnie sam by to zrobił).
Tu teraz już tylko obrazki, więc...
Strzelec Qbika wygląda z samolotu
I chyba trzyma aparat cyfrowy i pyka fotki na fejsa...

(musiałem)
Edytowanie postu Mirko by Finek (Mirko nie ma uprawnień, ale jakby miał pewnie sam by to zrobił).
Tu teraz już tylko obrazki, więc...
Strzelec Qbika wygląda z samolotu

PL_CMDR Blue R (Finek)
PL_CMDR Blue R (Finek)
@Andrev!
Zawsze fascynowałeś się podrasowanymi graficznie pożarami, dymami w innych grach (piroman czy co

Wczoraj z powtórki zapisałem specjalnie dla Ciebie kilka ciekawych screen'ów (widok z kokpitu) na potwierdzenie tego - "Akurat pod tym względem to Gaijiny odwaliły kawał świetnej roboty."
Spit-fire_1 Spit-fire_2 Spit-fire_3
Dziś nasz dzień lakierowany Internetem, w telefonie tak jak w gnieździe siedzi mózg,
Nie wiem dlaczego ale mnie to naprawdę jara.
Może coś ze mną jest nie tak, wiecie...
Jak gram w WT uwielbiam patrzeć jak niszczyciele strzelają, wraki czołgów płoną, a samoloty spadają eksplodując w efektownej kuli ognia.
I jeszcze to 1000 kg bomby... o mamo...
Dzięki Mirko za screeny, gratulacje udanych łowów.
Serce człowiekowi urasta na takie widoczki

Może coś ze mną jest nie tak, wiecie...

Jak gram w WT uwielbiam patrzeć jak niszczyciele strzelają, wraki czołgów płoną, a samoloty spadają eksplodując w efektownej kuli ognia.
I jeszcze to 1000 kg bomby... o mamo...

Dzięki Mirko za screeny, gratulacje udanych łowów.
Serce człowiekowi urasta na takie widoczki

Znam wszystkie możliwe pytania i wszystkie odpowiedzi.
xxx
No to ze mną też jest coś nie tak. Bo mnie też to jara.
A szczególnie te zarąbiste fontanny ognia z armat przy wystrzale!!!

No to ze mną też jest coś nie tak. Bo mnie też to jara.

A szczególnie te zarąbiste fontanny ognia z armat przy wystrzale!!!

Kilo wody pod stopą!

LOL - kupa śmiechu 
Jak wygrana w To-To - dzisiaj z odległości 3150 metrów udało mi się zestrzelić bombera B-18 przy użyciu artylerii głównej PC-466 Carmi.
Osobiście przymierzyłem, w odpowiednim momencie nacisnąłem spust, nagroda dokładnie 3150 srebrników
Nie wierzę - to jest jednak możliwe chyba tylko w WT Navy
.

Jak wygrana w To-To - dzisiaj z odległości 3150 metrów udało mi się zestrzelić bombera B-18 przy użyciu artylerii głównej PC-466 Carmi.

Osobiście przymierzyłem, w odpowiednim momencie nacisnąłem spust, nagroda dokładnie 3150 srebrników

Nie wierzę - to jest jednak możliwe chyba tylko w WT Navy