Nowe forum uruchomione. Proszę się rejestrować. Archiwum forum PolishSeamen - tylko do odczytu Zapraszamy na serwer głosowy DISCORD |
Domowy kokpit awionetki
Re: Domowy kokpit awionetki
Zrobiłbyś symulację tej katastrofy z perspektywy pilota?
Ps. stare katastrofy lotnicze są "ciekawsze" od tych współczesnych, gdyż mają klimat tych starych urządzeń itp
Ps. stare katastrofy lotnicze są "ciekawsze" od tych współczesnych, gdyż mają klimat tych starych urządzeń itp
-
Nigdy nie sądziłem, że ktokolwiek napisze o katastrofie, że jest "ciekawsza" od innej... Cóż... Nie mam pytań. Ale ok, odwzorowałem po części...
Przeczytałem, załadowałem Beechcrafta Bonanzę, zrobiłem lot testowy za dnia i zrobiłem potem lot taki jak miał być. Czyli w nocy. I się rozbiłem...
Mając to za sobą wróćmy do bezpieczniejszych kwestii. Wykonałem kolejny lot na Vatsim
Trasa powrotna EPWA EPKT. Trudne warunki, na mojej trasie była mgła, chmura i generalnie -10*C na zewnątrz to oblodziło mi samolot. Lekkie turbulencje zanim się zorientowałem i włączyłem odladzanie. Potem były drobne problemy z podejściem. Albo kontroler przecenił możliwości King Air do obniżenia lotu albo zapomniał. Podejście było ostre
Normalnie powinienem odejść na drugi krąg, ale EPKK tower zamykał za parę minut, a nie było innego kontrolera online (poprzedni co mnie "miał" EPWW_S_CTR już zamknął) to zrobiłem to ostre podejście i wylądowałem bezpiecznie
Vatsim jest super 
Gdy byłem w pewnej odległości od Katowic już pod kontrolą EPKK_Tower usłyszałem, że dwa samoloty, Cessna 172, pewno dwóch znajomych robiło lot Balice EPKK Pyrzowice EPKT. Zgaduję, że lot zapoznawczy z Vatsim. Wylądowałem przed nimi, potem obserwowałem jak jeden kołował, a drugi gdzieś zniknął jak EPKK_Tower skończył... A szkoda, zrobiłbym screeny jak ląduje
Przeczytałem, załadowałem Beechcrafta Bonanzę, zrobiłem lot testowy za dnia i zrobiłem potem lot taki jak miał być. Czyli w nocy. I się rozbiłem...
Mając to za sobą wróćmy do bezpieczniejszych kwestii. Wykonałem kolejny lot na Vatsim

Gdy byłem w pewnej odległości od Katowic już pod kontrolą EPKK_Tower usłyszałem, że dwa samoloty, Cessna 172, pewno dwóch znajomych robiło lot Balice EPKK Pyrzowice EPKT. Zgaduję, że lot zapoznawczy z Vatsim. Wylądowałem przed nimi, potem obserwowałem jak jeden kołował, a drugi gdzieś zniknął jak EPKK_Tower skończył... A szkoda, zrobiłbym screeny jak ląduje

Nagranie na yt, zdjęcia to nie to samo.
Ubooty też są ciekawe, nie dlatego że służyły do zabijania, lecz że względu na technologię, sposób działania itp. A ten współczesny sprzęt, czarne skrzynki itp nie ma już tego klimatu. Kiedyś to bylo
Ubooty też są ciekawe, nie dlatego że służyły do zabijania, lecz że względu na technologię, sposób działania itp. A ten współczesny sprzęt, czarne skrzynki itp nie ma już tego klimatu. Kiedyś to bylo
-
Nagranie to nie u mnie. Ogarnąć to wszystko, jak dokładnie leciał, itp... Nie. Ale jak chcesz to możesz wziąć i to odtworzyć, nagrać i będzie. Odtwarzanie samemu manewrów lub wydarzeń, które się chce odtworzyć jest fajne. Polecam
A porównanie do UBootów... Katastrofa to katastrofa. Nieważne czy nowa czy stara. Ale to nie ma nic wspólnego z tematem. Ale jak tak lubisz stare czasy to polecam żebyś wziął sobie Bleriot XI do MSFS2020. Jak dobrze kojarzę to jeden z pierwszych samolotów, który jest jeszcze gdzieś na świecie na chodzie. Ponoć dobrze odtworzony i fajnie się lata... Jeśli ktoś lubi stare czasy
A porównanie do UBootów... Katastrofa to katastrofa. Nieważne czy nowa czy stara. Ale to nie ma nic wspólnego z tematem. Ale jak tak lubisz stare czasy to polecam żebyś wziął sobie Bleriot XI do MSFS2020. Jak dobrze kojarzę to jeden z pierwszych samolotów, który jest jeszcze gdzieś na świecie na chodzie. Ponoć dobrze odtworzony i fajnie się lata... Jeśli ktoś lubi stare czasy
A jest możliwość by była to realna mapa całego świata?
-
Ale to jest realna mapa całego świata
- PL_Cmd_Jacek
- Administrator
ech mieć więcej czasu na to wszystko :-/
"Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać. Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany ? Ściana i tak zawsze swoje wie" (by Indios Bravos)

Po co mam czas tracić na mówienie do ściany ? Ściana i tak zawsze swoje wie" (by Indios Bravos)

-
Ano potwierdzam, z czasem to ciężko jest... Tyle gier czeka, a dzień ma ino 24h...