Aktywację użytkowników dokonuje tylko Admin po informacji na Discordzie Uwaga !!! Google / Gmail blokuje korespondencję z forum Archiwum forum PolishSeamen - tylko do odczytu Zapraszamy na serwer głosowy DISCORD |
Klasyka kina wojennomorskiego
Klasyka kina wojennomorskiego
Gdy mowa o filmach wojennych to repertuar jest bardzo bogaty, poczynając od dział nawarony czy parszywej dwunastki, a kończąc na pełnym magazynku. A czy w przypadku filmów o wojnie na morzu znajdzie się coś podobnego?
- PL_CMDR Blue R
Re: Klasyka kina wojennomorskiego
Tak.
Od Wojny o Ocean z Johnem Waynem po Grayhounda z Tomem Henksem
Od Wojny o Ocean z Johnem Waynem po Grayhounda z Tomem Henksem
Czasami brak taktyki, to jedyna możliwa taktyka....
PL_CMDR Blue R (Finek)
PL_CMDR Blue R (Finek)
O spoko, czegoś takiego szukam, najlepiej o bitwie o atlantyk, bo pacyfik za ciepły (ale też spoko).
Ps 1. Greyhound za nowoczesny, nie lubię efektow komputerowych. Poza tym pytam o "klasykę" (tak jak w tytule) a czy niskobudżetowy film sprzed 5 lat można do niej zaliczyć?
2. W pełnym magazynku Kubricka, joker pyta "czy tp ty johny wayne" kpiąc tym samym z sierżanta altyrerii hartmana.
Ps 1. Greyhound za nowoczesny, nie lubię efektow komputerowych. Poza tym pytam o "klasykę" (tak jak w tytule) a czy niskobudżetowy film sprzed 5 lat można do niej zaliczyć?
2. W pełnym magazynku Kubricka, joker pyta "czy tp ty johny wayne" kpiąc tym samym z sierżanta altyrerii hartmana.
Nie... , nowemu pokoleniu nawet nie chce sie postukac w Googlach. Proponuje zaczac od klasyki.
- PL_Cmd_Jacek
- Administrator
"Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać. Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany ? Ściana i tak zawsze swoje wie" (by Indios Bravos)
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany ? Ściana i tak zawsze swoje wie" (by Indios Bravos)