POLISHSEAMEN Strona Główna POLISHSEAMEN
**** Forum Klanowe PolishSeamen ****

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki

Zaproszenie


Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Kilka pytań początkującego
Autor Wiadomość
Beelzeboss 




Kraj:
poland

Imię: Konrad
Dołączył: 02 Gru 2010
Posty: 28
Skąd: ???

 #21  Wysłany: 9 Grudzień 2010, 18:43   

Dobra, udało się zainstalować, jakiś moderator mógłby usunąć post wyżej albo chociaż logi, bo aż oczy bolą jak się przegląda ten wątek ;)
Dziwna sprawa z tym direct x. Musiałem przeinstalować Service Packa, a później ściągnąć plik dsound.dll. Zobaczę jak będzie teraz sprawował Destroyer Command
 
     
Beelzeboss 




Kraj:
poland

Imię: Konrad
Dołączył: 02 Gru 2010
Posty: 28
Skąd: ???

 #22  Wysłany: 9 Grudzień 2010, 19:24   

Masakra, nic nie działa. Żadna gra nie che się włączyć. Najpierw wyskakiwał komunikat że brakuje Ddraw.dll, ściągnąłem to i teraz wyskakuje komunikat "could not initialize directX grapchics" ;/
 
     
PL_Marco 



Kraj:
poland

Imię: Kamil
Pomógł: 45 razy
Wiek: 32
Dołączył: 09 Sty 2006
Posty: 2746
Skąd: Będzin

 #23  Wysłany: 9 Grudzień 2010, 23:17   

Jak wyskakuje "janus", to skopiować, dać na forum i poczekać co
napisze PL_BOBIK

:8)
 
     
Beelzeboss 




Kraj:
poland

Imię: Konrad
Dołączył: 02 Gru 2010
Posty: 28
Skąd: ???

 #24  Wysłany: 9 Grudzień 2010, 23:34   

Jaki janus? Generalnie najczęściej wyskakuje to co napisałem wyżej, choć każda gra inaczej to formułuje np przy Destroyer Command wyskakuje :
"You Moron. You must install DirectX 6.0" :)
Ale działają mi dwie gry. Sub Command(musiałem dograć kupę plików dll których co chwilę żądał ale teraz działa) i Highway to the Reich(ale ta gra właściwie nie ma grafiki ;) )

Chyba formatem się skończy :(
 
     
PL_Marco 



Kraj:
poland

Imię: Kamil
Pomógł: 45 razy
Wiek: 32
Dołączył: 09 Sty 2006
Posty: 2746
Skąd: Będzin

 #25  Wysłany: 10 Grudzień 2010, 00:23   

Beelzeboss napisał/a:
Ostatnio, drugi już raz wywaliło mi grę z takim komunikatem(w notatniku):
Tue Mar 5 13:18:00 2002
Error -2147024809 [(ddrval!=DD_OK)]
DirectX code: "DDERR_INVALIDPARAMS"
\Projects\Ultimation\Janus2\Windows\Sources\BD3DEng.cpp
Line 103

Miał ktoś coś takiego? Można coś z tym zrobić?



Popularnie te błędy zwie się "janusy", jak się przyjrzysz to będziesz wiedział czemu ;)
 
     
PL_Daritto 
Kapitan zur See




Kraj:
poland

Imię: Darek
Pomógł: 17 razy
Wiek: 41
Dołączył: 11 Gru 2006
Posty: 1275
Skąd: Warszawa

 #26  Wysłany: 10 Grudzień 2010, 09:33   

Hm, ciekawa sprawa.
Napisz mi proszę specyfikację sprzętową Twojego komputera. Interesuje mnie przede wszystkim model płyty głównej, karty graficznej, jaki RAM?

Masz jakiś wewnętrzny konflikt - w tej chwili trudno mi ocenić z jakiej przyczyny powstał. Jeśli jesteś zarejestrowany na Ventrilo, to w tej chwili jestem zalogowany więc wbijaj i porozmawiamy. Może uda się coś wykombinować.
_________________
Baretki zwycięzcy:
KIA KIA KIA KIA KIA
 
     
Beelzeboss 




Kraj:
poland

Imię: Konrad
Dołączył: 02 Gru 2010
Posty: 28
Skąd: ???

 #27  Wysłany: 10 Grudzień 2010, 13:08   

Mój laptop to straszny rzęch, pamięta jeszcze paleozoik ;) Płyty głównej Ci nie powiem bo nie pamiętam, karta graficzna to gówniane Ati Mobility Radeon 7500(32mb), procesor Intel Celeron 1.80 Ghz, 512 Ramu.

Nie mam Ventrilo, nie mam nawet mikrofonu ;)

Usunąłem jeszcze raz DX i chciałem zainstalwać przy pomocy programu DirectX Happy Uninstall podstawową wersję 8 coś z płyty Windowsa ale okazało się że nie mogę tego zrobić w bezpłatnej wersji, więc znowu zostałem bez niczego i znowu będę się męczyć żeby chociaż Sub Commanda uruchomić ;/ Ale skoro mam już płytkę z Windowsem chyba zwyczajnie zrobię formata, najwyższy czas zresztą
Ostatnio zmieniony przez Beelzeboss 10 Grudzień 2010, 13:09, w całości zmieniany 1 raz  
 
     
PL_Daritto 
Kapitan zur See




Kraj:
poland

Imię: Darek
Pomógł: 17 razy
Wiek: 41
Dołączył: 11 Gru 2006
Posty: 1275
Skąd: Warszawa

 #28  Wysłany: 10 Grudzień 2010, 13:19   

Heh, dobry format nie jest zły :D
To chyba będzie najlepsze w obecnej sytuacji rozwiązanie.
_________________
Baretki zwycięzcy:
KIA KIA KIA KIA KIA
 
     
Beelzeboss 




Kraj:
poland

Imię: Konrad
Dołączył: 02 Gru 2010
Posty: 28
Skąd: ???

 #29  Wysłany: 10 Grudzień 2010, 13:58   

Ciekawi mnie jednak ciągle czemu tak wszystko się posypało po wywaleniu Dx
 
     
przlde 




Kraj:
poland

Imię: Przemysław
Dołączył: 09 Gru 2010
Posty: 4
Skąd: Jastrzębie-Zdrój

 #30  Wysłany: 13 Grudzień 2010, 18:46   

Ok to ja może coś zapytam:
1. Jak sobie radzić najlepiej jak atakują mnie bombowce a jestem sam?
2. Czerwone światło służy po to aby mnie mniej było widać w nocy?
 
     
Adiq 
Kapitanleutnant




Kraj:
poland

Imię: Adam
Ulubiona Gra: Saints Row The Third, TES V Skyrim.
Pomógł: 9 razy
Wiek: 24
Dołączył: 27 Maj 2008
Posty: 781
Skąd: Gdańsk i W.A.R.D.C

 #31  Wysłany: 13 Grudzień 2010, 18:53   

Jeśli nie grasz na przekichanym pod tym względem modyfikacji którą podrzucił marco to namierzasz go na mapie, każesz atakować wszystkim co masz a sam obsadzasz działko lub karabin przeciwlotniczy i pakujesz do puki dziad nie zejdzie.

To raczej dodatek umilający, chyba nie ma aż tak zbytniego wpływu na samą grę choć zawsze w nocy grałem przy czerwonym świetle, tak na wszelki wypadek.
 
 
     
PL_Marco 



Kraj:
poland

Imię: Kamil
Pomógł: 45 razy
Wiek: 32
Dołączył: 09 Sty 2006
Posty: 2746
Skąd: Będzin

 #32  Wysłany: 13 Grudzień 2010, 22:15   

Czerwone oświetlenie podczas "nocnych" wacht na okrętach (nie tylko podwodnych)
jest podyktowane zdolnością adaptacyjną ludzkiego oka.
Po wyjściu z jasno oświetlonego pomieszczenia z mrok, ludzkie oko
musi mieć "chwile" na przystosowanie się do nowych warunków.
Dzięki czerwonym oświetleniu ten czas jest krótszy.

Co do bombowców, to zależy ile ich jest, i czym Ty płyniesz.
 
     
Adiq 
Kapitanleutnant




Kraj:
poland

Imię: Adam
Ulubiona Gra: Saints Row The Third, TES V Skyrim.
Pomógł: 9 razy
Wiek: 24
Dołączył: 27 Maj 2008
Posty: 781
Skąd: Gdańsk i W.A.R.D.C

 #33  Wysłany: 13 Grudzień 2010, 22:55   

pewnie DD'kiem bo tylko na misjach multi jak dobrze pamiętasz można wziąć większe... bydle :P (KGV i Pom-pomy to jest to!)
 
 
     
PL_Daritto 
Kapitan zur See




Kraj:
poland

Imię: Darek
Pomógł: 17 razy
Wiek: 41
Dołączył: 11 Gru 2006
Posty: 1275
Skąd: Warszawa

 #34  Wysłany: 14 Grudzień 2010, 08:04   

Adiq napisał/a:
[...]obsadzasz działko lub karabin przeciwlotniczy i pakujesz do puki dziad nie zejdzie.


Mamma Mia! O zgrozo! O litości!
MIOOOOODEEEEKKK! Ratuj!

Adiq - mnie WoT - więcej imć Kopalińskiego heheh

No nie mogłem sie powstrzymać :||
_________________
Baretki zwycięzcy:
KIA KIA KIA KIA KIA
Ostatnio zmieniony przez PL_Daritto 14 Grudzień 2010, 08:07, w całości zmieniany 2 razy  
 
     
Adiq 
Kapitanleutnant




Kraj:
poland

Imię: Adam
Ulubiona Gra: Saints Row The Third, TES V Skyrim.
Pomógł: 9 razy
Wiek: 24
Dołączył: 27 Maj 2008
Posty: 781
Skąd: Gdańsk i W.A.R.D.C

 #35  Wysłany: 15 Grudzień 2010, 19:34   

nie narzekaj, jak na dysleksje, dysortografie oraz dysgrafie i tak się dziwie że tak dobrze pisze poza tym ludzie czasem błędy popełniają a że Andrev i spółka lubi je wytykać to nie moja wina...
 
 
     
PL_Andrev 
Konteradmiral






Kraj:
poland

Imię: And
Pomógł: 36 razy
Dołączył: 09 Wrz 2008
Posty: 4239
Skąd: Gůrny Ślůnsk

 #36  Wysłany: 15 Grudzień 2010, 19:56   

Adiq napisał/a:
nie narzekaj, jak na dysleksje, dysortografie oraz dysgrafie i tak się dziwie że tak dobrze pisze poza tym ludzie czasem błędy popełniają a że Andrev i spółka lubi je wytykać to nie moja wina...


Oj Adiq, Adiq...

Firefoxa masz a z jego dobrodziejstw nie korzystasz...
Myślisz że ja błędów nie robię? Ale ja mam zainstalowane takie magiczne coś:

firefox.jpg
Plik ściągnięto 22 raz(y) 33.78 KB

_________________

 
     
Adiq 
Kapitanleutnant




Kraj:
poland

Imię: Adam
Ulubiona Gra: Saints Row The Third, TES V Skyrim.
Pomógł: 9 razy
Wiek: 24
Dołączył: 27 Maj 2008
Posty: 781
Skąd: Gdańsk i W.A.R.D.C

 #37  Wysłany: 15 Grudzień 2010, 19:59   

Dla twojej informacji z Firefoxa korzystam od dawna oraz od roku jeszcze z Chrome'a jak internet wolno działa... Na laptopie z Vistą bez Chrome'a bym nie przeżył <Boże błogosław GeForce'a 460GTX dzięki czemu znów siedzę na komputerze :) )

Swoją drogą ciekawe te twoje "dobrodziejstwa" .
 
 
     
PL_Andrev 
Konteradmiral






Kraj:
poland

Imię: And
Pomógł: 36 razy
Dołączył: 09 Wrz 2008
Posty: 4239
Skąd: Gůrny Ślůnsk

 #38  Wysłany: 15 Grudzień 2010, 20:03   

Adiq napisał/a:
Swoją drogą ciekawe te twoje "dobrodziejstwa" .

Jako że prowadzę także wielotorową i dość obfitą korespondencję nie tylko w naszej pięknej ojczystej mowie, to taki słownik barbarzyńskiego jest naprawdę dużym, ba - gigantycznym - ułatwieniem...
_________________

Ostatnio zmieniony przez PL_Andrev 15 Grudzień 2010, 20:05, w całości zmieniany 1 raz  
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne Tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Ostatni post
Brak nowych postów Początkującego pytań kilka
PL_Daritto NAVYFIELD 28 8 Luty 2011, 12:48
Adiq
Brak nowych postów Kilka pytań
Odnośnie Mapy nawigacyjnej i misji :)
Traffic Pytania i odpowiedzi 7 29 Czerwiec 2009, 15:58
Gregorios
Brak nowych postów Kilka pytań nowicjusza.
Dzej_Kej Pytania i odpowiedzi 14 1 Czerwiec 2016, 13:03
Dzej_Kej
Brak nowych postów KotA - kilka pytań
melis Pytania i odpowiedzi 78 2 Lipiec 2016, 20:14
sNr
Brak nowych postów SH5 kilka pytań
Sokół Dział ogólny do rozmów na temat SH V 5 7 Marzec 2010, 21:16
Sokół
Brak nowych postów kilka pytań świeżaka :)
PudeL Pytania i odpowiedzi 17 22 Wrzesień 2013, 08:19
PudeL
Brak nowych postów Kilka pytań dotyczachych multiplayer'a.
pawelus6 Pytania i odpowiedzi 8 10 Styczeń 2010, 22:32
PL_Andrev


Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group