POLISHSEAMEN Strona Główna POLISHSEAMEN
**** Forum Klanowe PolishSeamen ****

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki

Zaproszenie


Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
NIE UŻYWAĆ MEDIUM CARGO - BUG w UTW
Autor Wiadomość
sOnar
[Usunięty]
Kommodore




 #1  Wysłany: 13 Lipiec 2010, 23:56   NIE UŻYWAĆ MEDIUM CARGO - BUG w UTW

DO WSZYSTKICH MISJONARZY

OD DZISIAJ NIE UŻYWAMY JEDNOSTKI MEDIUM CARGO PONIEWAŻ JEDNOSTKA TA POSIADA BUG I NIE DA SIĘ JEJ ZATOPIĆ! :|
 
     
PL_Cmd_Jacek 
Viceadmiral





Kraj:
poland

Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III
Wiek: 43
Dołączył: 28 Gru 2008
Posty: 4233
Skąd: Będzin


 #2  Wysłany: 14 Lipiec 2010, 07:39   Re: NIE UŻYWAĆ MEDIUM CARGO - BUG w UTW

sOnar napisał/a:
DO WSZYSTKICH MISJONARZY

OD DZISIAJ NIE UŻYWAMY JEDNOSTKI MEDIUM CARGO PONIEWAŻ JEDNOSTKA TA POSIADA BUG I NIE DA SIĘ JEJ ZATOPIĆ! :|


która jednostka ? Medium Cargosów jest mnóstwo i w trakcie moich testów, wszystkie udawało się zatopić.
_________________
"Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"

 
 
     
PL_tes 
Kapitan zur See





Kraj:
poland

Imię: Marcin
Wiek: 37
Dołączył: 15 Lip 2007
Posty: 1779
Skąd: Gdańsk/Coventry

 #3  Wysłany: 14 Lipiec 2010, 09:51   

Chyba nie wszystkie Jacek. Pamietam jedna twoja misje, gdzie za cholere nie moglem trafic medium. Strzelalem na roznych ustawieniach i dupa, ale wtedy mialem cisnienie :bum: :lol .

Wczoraj Sonar znalazl bug w jednym z Medium, chyba jeden z tych 3k BRT, gdzie torpeda przeplywa przez statek i nie eksploduje :schock . Jakis problem ze strefami, czy jakos to sie tam nazywa.
_________________
Audentes fortuna iuvat (Wergiliusz)
 
     
sOnar
[Usunięty]
Kommodore




 #4  Wysłany: 14 Lipiec 2010, 11:44   

Trzeba przeprowadzić wnikliwe testy... do tego czasu zero Medium Cargo
Ostatnio zmieniony przez sOnar 14 Lipiec 2010, 11:45, w całości zmieniany 1 raz  
 
     
PL_Marco 



Kraj:
poland

Imię: Kamil
Wiek: 32
Dołączył: 09 Sty 2006
Posty: 2746
Skąd: Będzin

 #5  Wysłany: 14 Lipiec 2010, 13:43   

Przecież już kiedyś było mówione o jaką jednostkę chodzi.
Jak dziś pamiętam że błąd jest w
Class=M10A
a reszta jest dobra.

:)


Edit. Cofnij, poprawka. Ta jednostka jest naprawiona, zapomniałem sobie.
A czy to na bank był MC a nie czasem LC ? :||
Bo masz jakieś trefne jednostki w takim razie.
Bo MC są dobre.

[ Dodano: 14 Lipiec 2010, 14:51 ]
Ha :! i znalazłem to co chciałem (za pierwszym postem się pomyliłem, mój błąd) i chodzi o jednostkę
L02A ( było pisane http://forum.polishseamen...p?p=34752#34752 )

Natomiast tobie chodzi o jednostkę M16A bo to jest faktycznie MC. I ona jest "popsuta"
Więc sprawa się wyjaśniła, kurde przez ten bajzel w notatkach musiałem pisać posta 5 razy :|
Nawiasem mówiąc jest niestety niezły bajzel z tymi jednostkami,
a niektóre są "prawie" zdublowane :hmm
Ostatnio zmieniony przez PL_Marco 14 Lipiec 2010, 14:53, w całości zmieniany 4 razy  
 
     
PL_Cmd_Jacek 
Viceadmiral





Kraj:
poland

Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III
Wiek: 43
Dołączył: 28 Gru 2008
Posty: 4233
Skąd: Będzin


 #6  Wysłany: 14 Lipiec 2010, 18:49   

:cenzura: rzeczywiście nie działa ta jednostka



trzeba sprawdzić pozostałe Medium Cargo

EDIT:


OK sprawdziłem wszystkie Medium Cargo, nie działa tylko M16A. Pozostałe M16B, M15B, M14B, M10A, M10B. M12B - da się zatopić

M16A jest obecnie dostępny we flotach następujących Państwa:
Ameryka
Australia
Brazylia
Kanada
Francja
Wolna Francja
Niemcy
Grecja
Indie
Włochy
Japonia
Holandia
Nowa Zelandia
Norwegia
Polska
Rumunia
Rosja
Południowa Afryka
Szwecja

uważajcie przy tworzeniu misji, spójrzcie za pomocą notatnika, którą jednostkę wybraliście:

Cytat:


...
Name=Medium Merchant 15#1
Class=M16A
Type=102
Origin=British
Side=0
...



najlepiej zmienić na działające M16B

Cytat:

Class=M16B


w kolejnym patchu trzeba będzie tę jednostkę usunąć
_________________
"Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"

Ostatnio zmieniony przez PL_Cmd_Jacek 14 Lipiec 2010, 19:19, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
     
PL_Marco 



Kraj:
poland

Imię: Kamil
Wiek: 32
Dołączył: 09 Sty 2006
Posty: 2746
Skąd: Będzin

 #7  Wysłany: 14 Lipiec 2010, 21:39   

Cytat:
OK sprawdziłem wszystkie Medium Cargo, nie działa tylko M16A. Pozostałe M16B, M15B, M14B, M10A, M10B. M12B - da się zatopić


Nie ma to jak "double check" :||


Jacek czy to trochę nie paranoja, robić patch aby usunąć jednostkę ?
Już lepiej jednostki na nowo wydać, przynajmniej się waga plików zmniejszy.
A naprawdę jest kilka jednostek nieróżniących się niczym - np. 2 takie same Large Cargo.
 
     
PL_tes 
Kapitan zur See





Kraj:
poland

Imię: Marcin
Wiek: 37
Dołączył: 15 Lip 2007
Posty: 1779
Skąd: Gdańsk/Coventry

 #8  Wysłany: 14 Lipiec 2010, 21:52   

PL_Marco napisał/a:
np. 2 takie same Large Cargo.


W nazwie moze tak, ale nie w wygladzie. Wielka pomoca w tworzeniu misji bylby unikalne nazwy dla kazdego statku, zamiast wyboru na chybil trafil tego jednego sposrod N - Medium cargo.
_________________
Audentes fortuna iuvat (Wergiliusz)
Ostatnio zmieniony przez PL_tes 14 Lipiec 2010, 21:52, w całości zmieniany 1 raz  
 
     
PL_Cmd_Jacek 
Viceadmiral





Kraj:
poland

Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III
Wiek: 43
Dołączył: 28 Gru 2008
Posty: 4233
Skąd: Będzin


 #9  Wysłany: 14 Lipiec 2010, 22:19   

PL_Marco napisał/a:

Jacek czy to trochę nie paranoja, robić patch aby usunąć jednostkę ?
Już lepiej jednostki na nowo wydać, przynajmniej się waga plików zmniejszy.
A naprawdę jest kilka jednostek nieróżniących się niczym - np. 2 takie same Large Cargo.


pewnie masz rację,ale ja nie potrafię naprawić tej jednostki, probowałem już przy Large Cargo i wszystko się sypało niestety.

Tych podobnych jednostek jest może 3, czy też 4. Można by he wyciąć, a wrzucić jakieś inne. Tylko ten czas, a w zasadzie jego brak.
_________________
"Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"

 
 
     
PL_Marco 



Kraj:
poland

Imię: Kamil
Wiek: 32
Dołączył: 09 Sty 2006
Posty: 2746
Skąd: Będzin

 #10  Wysłany: 14 Lipiec 2010, 22:25   

Tes, zaufaj są, jak testowałem dziś to mi się właśnie "rzuciło w oczy".
Jutro może walne jakieś foty.
A co do nazw - masz absolutna racje, jak widzę w US 5xMedium Cargo to nie wiadomo który jest jaki, ponad to są one i tak bardzo do siebie podobne.


Jacek można ostatecznie zrobić porządek w jednostkach później, a jeszcze później poprawić misje. Wiem to jak budować komin "od góry", no ale cóż.
Ja i tak misje sprawdzać muszę, więc... można coś ustalić, ale inni musieli by się także wypowiedzieć.
Ostatnio zmieniony przez PL_Marco 14 Lipiec 2010, 22:26, w całości zmieniany 1 raz  
 
     
PL_Iroks 
Stabsoberbootsmann




Kraj:
poland

Imię: Piotrek
Dołączył: 19 Mar 2010
Posty: 263
Skąd: Pomorze

 #11  Wysłany: 15 Lipiec 2010, 12:01   

zadam dodatkowo pytanie, jaki sens jest dawać dwa razy taki sam statek, z tą różnicą że jest light, wygląda tak samo i zachowuje się tak samo
 
 
     
PL_Marco 



Kraj:
poland

Imię: Kamil
Wiek: 32
Dołączył: 09 Sty 2006
Posty: 2746
Skąd: Będzin

 #12  Wysłany: 15 Lipiec 2010, 17:30   

Te z dopiskiem "light" miały być/są oświetlone. I to jeszcze pi razy drzwi można sobie jakoś tłumaczyć. Ja widziałem Large Cargo x 2 oba identyko.

Inna sprawa natomiast to to czy taki sam statek (szczegóły jak maszty, kominy ogólnie cała sylwetka) różniący się tylko np. texturą jest sens dublować ?
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne Tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Ostatni post
Brak nowych postów Przyklejony: Nie widzę serwera gry
Poradnik
PL_Mirko POMOC 2 2 Luty 2014, 20:32
PL_CMDR Blue R
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi Przyklejony: Słownik pojęć morskich i nie tylko
PL_Adm.Lütjens Książki, zdjęcia, filmy wojenne oraz ciekawostki historyczne 2 8 Grudzień 2012, 12:19
PL_Adm.Lütjens
Brak nowych postów Pewien bug
Eberhardt Mock Pytania i odpowiedzi 16 24 Kwiecień 2010, 16:31
Eberhardt Mock
Brak nowych postów Wielgachny BUG
leeszaj Dział ogólny do rozmów na temat SH V 5 10 Kwiecień 2010, 08:05
seba999
Brak nowych postów błąd czy bug? Pomocy
marek238 Pytania i odpowiedzi 3 16 Wrzesień 2007, 21:20
Sokół
Brak nowych postów Force Camouflage On (camo bug workaround)
kołcz Dodatki, mody i modowanie 4 22 Marzec 2010, 20:17
woojtekn
Brak nowych postów NYGM - bug - problem (Crash Dive Blues)
barel Dodatki, mody i modowanie 1 19 Sierpień 2007, 22:04
PL_maniek


Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group