Aktywację użytkowników dokonuje tylko Admin
po informacji na Discordzie
Uwaga !!! Google / Gmail blokuje korespondencję z forum

Archiwum forum PolishSeamen - tylko do odczytu

Zapraszamy na serwer głosowy

DISCORD

Sub Command - Mroczna historia pod lodów

Opisy naszych rozgrywek.

Moderator: PL_CMDR Blue R

Awatar użytkownika
PL_CMDR Blue R

Sub Command - Mroczna historia pod lodów

Post autor: PL_CMDR Blue R » 20 gru 2023, 15:31

(pierwotnie zamieszczone na discordzie)
01 - Okładka.jpg
01 - Okładka.jpg (20.73 KiB) Przejrzano 5201 razy

Sowiecka Akuła, która na burcie nosiła już znak zatopienia amerykańskiego OP pędziła mrocznymi wodami pod lodem, gdzie spadła satelita. Wywiad potwierdził, że zatopili tylko "dziką łasicę"... Okręt, co odwracał uwagę od właściwego okrętu szpiegowskiego... zdobyte dane mogą kosztować wielu towarzyszy życie... i Kapitan Finkov chciał się odegrać... I oto nadarzyła się okazja... Amerykański OP zbliżał się do satelity, a drugi prowadził go z oddali:
A - Akuła.png

Sowiecki kapitan zbliżył się na 4 kilometry do Los Angeles i odpalił torpedę... ta jednak pomknęła za wabiami... USS Pasadena nie pozostał dłużny odpalając Adcapy....
B - Odpalanie torped.png

I poszło bardzo "po amerykańsku". Zarówno sowiecka torpeda, jak i Adcap uznały, że najlepszym celem jest USS Asheville
C - Po Amerykańsku.png

Ale nie po to prowadzi się torpedy na kablu, aby własne okręty zatapiać (o ile była na kablu, a nie spudłowała)... Kapitan USS Passadeny zza zasłony wabi wystrzelił kolejne torpedy... A i Finkov gryzł ołówek, nie mogąc doczekać się odgłosu trafienia
D - Pudło.png

Pierwsze torpedy zaczęły wygasać, co tylko doprowadzało do Furii Finkova, przypominającej tą Tupolewa. Rozkazał odpalić kolejne torpedy
E - Kolejne ataki.png

"Prawie trafiony" Asheville wykorzystał moment, gdy torpeda wygasła, aby wykonać zwrot i odpalić torpedę w prześladowcę... ta zniewaga krwi wymaga
F - Zniewaga.png

A konkretniej 65cm torpedy o większym zasięgu
G - 65cm.png

Niemniej o ile torpedy z Pasadeny Finkov ominął, to Asheville odpłacił mu się pięknym za nadobne
H - Gepard ginie.png

Ale choć Finkov był martwy, jego jedna rybka płynęła do celu, do Asheville, mijając wabie
I - Asheville.png

I choć Finkov był martwy, to zabrał za sobą kolejnego Amerykanina... tego samego, który go skompromitował za pierwszym razem...
J - Zatopienie.png

I tak, Amerykanie dorwali się do satelity (USS Passadena), a Gepard Finkova i Asheville zalegli na zimnym dnie.... A Finek musiał powtarzać misję...
K - Podsumowanie.png

No to ruszam misję raz jeszcze. Jeszcze lepsze rozstawienie na dzień dobry dostałem ;/
L - restart.png

Misję zacząłem od podniesienia satelity... Teraz należało tak ustawić się, aby Amerykanie nie brali mnie w kleszcze
M - Podjęcie satelity.png

Amerykanie jednak wykryli Akułę oddalającą się z łupem
N - Amerykanie wykryli Geparda.png

I postanowili nie pozwolić Rosjanom zdobyć danych
O - Odpalenie torpedy.png

Amerykańska torpeda dała się nabrać na pozorator
P - Pudło.png

Drugi ADCAP poszedł zupełnie w pole.... za to Sowiecka torpeda znalazła swój cel.. Niemniej torpeda z Passadeny zmierza wciąż w kierunku z którego płyną aż dwie torpedy
R - Rozrywamy Asheville.png

Rosjanie mieli z czego się cieszyć, ale torpedy z Passadeny wciąż płyną
S - Sukces.png

O ile jedna torpeda zgubiła cel, tak jedna ściga Passadenę... a i torpeda z Passadeny jest coraz bliżej Akuły
T - trudy wojaczki.png

O ile Amerykańska dała się nabrać na wabie, tak Rosyjska nie... 2:0
U - Udane polowanie.png

Finek zastanawia się jednak. Czy aby to na pewno sukces
W - Walka trwa.png

ADCAP nie poddaje się nawet po śmierci okrętu matki...
X - Adcap wciąż w wodzie.png

Aż wreszcie ucichła.
Od razu lepiej... cisza, spokój...
Y - Cisza.png
To na środkowym polu to odległe odgłosy własnych torped i spudłowanych

Dopłynąłem do miejsca przekazania satelity.... I trochę za mocno lód przebiłem...
Z - Zakończenie misji.png

Niemniej misja zakończyła się sukcesem, a Akuła ma już trzy wrogie okręty na koncie...
A właśnie w obu kampaniach doszedłem do wojny...
Czasami brak taktyki, to jedyna możliwa taktyka....
PL_CMDR Blue R (Finek)

Awatar użytkownika
PL_Cmd_Jacek
Administrator

Re: Sub Command - Mroczna historia pod lodów

Post autor: PL_Cmd_Jacek » 21 gru 2023, 19:52

:kawa :punk
"Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać. Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany ? Ściana i tak zawsze swoje wie" (by Indios Bravos)

Obrazek

ODPOWIEDZ